Kokios formos implantą pasirinkti?

Anatominių ir apvalių implantų teigiamos ir neigiamos savybės

Iki šiol galima buvo įsigyti apvalios arba anatominės formos implantų – abi šios rūšys turi tiek teigiamų, tiek ir neigiamų savybių.

Anatominių implantų privalumas – natūralią krūtinę imituojanti forma. Tačiau yra pavojus, kad taip vadinami lašo formos implantai kūne gali persisukti. Jei netaisyklingos formos protezas krūtinėje užima naują padėtį, krūtinė praranda savo natūralią formą.

Apvalūs protezai tokios problemos nekelia. Kiek jie nesisuktų, krūtys visada išlieka apvalios. Tačiau daugeliui pacientų nepatinka, kad krūtinė su implantais yra per aukšta ir atrodo nenatūraliai.

Ergonominis implantas – kas tai?

Ergonominis implantas savyje apjungia apvalių ir anatominių implantų privalumus. Šių implantų pagrindas yra apvalus, tačiau gelis įgauna formą pagal krūtų padėtį.

Esant gulimoje padėtyje aukščiausias implanto taškas, kaip ir natūralios krūties, yra krūties viduryje. Pakeitus padėtį, veikiant gravitacijos jėgai, aukščiausias implanto taškas pradeda judėti ir atsistojus galutinai nusileidžia į apatinę krūties dalį. Tokiu būdu bet kokioje moters padėtyje implantas imituoja natūralią krūtų formą.

Ergonomiški implantai krūtims suteikia gražią formą net ir tuomet, jei kūne jie persisuka – jie visuomet imituoja natūralią krūtinės formą ir judesius.